Brouwer en Meeuwsen verliezen halve finale Rio

Brouwer en Meeuwsen verliezen halve finale Rio ANP

De Nederlandse beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er zaterdag niet in geslaagd de finale van het grandslamtoernooi van Rio de Janeiro te bereiken. In de halve finale was het Braziliaanse duo Pedro Solberg en Evandro te sterk: 12-21 21-19 6-15.

De wedstrijd werd gekenmerkt door zware regenval in het anders zo zonnige Rio. Toen het gedurende de tweede set ook begon te bliksemen, werd de wedstrijd door de scheidsrechter stilgelegd. In die set trokken Brouwer en Meeuwsen juist het initiatief naar zich toe. De wereldkampioenen van 2013, die in de kwartfinale verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van de huidige titelhouders Alison Cerutti en Bruno Schmidt, stonden met 16-13 voor toen de partij werd gestaakt. Na enige tijd kon de wedstrijd worden hervat. Het Nederlandse duo won de set uiteindelijk met 21-19.

In de derde set moest een tie break uitwijzen welk koppel naar de finale ging. Evandro wist met een goede service het Braziliaanse duo op een voorsprong van 6-0 te zetten. De Brazilianen bouwden die uiteindelijk uit naar 15-6. In de finale wacht het Poolse duo Losiak en Kantor.

Brouwer en Meeuwsen strijden tegen het eveneens Poolse koppel Fijalek en Prudel om de derde plaats. Beide wedstrijden worden zondag gespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu