Brugge verspeelt punten bij Standard door late strafschop

Brugge verspeelt punten bij Standard door late strafschop ANP

Club Brugge heeft in de Belgische voetbalcompetitie bij Standard Luik twee punten verspeeld. De thuisploeg redde een punt door diep in blessuretijd een strafschop te verzilveren: 1-1. Brugge komt door het gelijkspel op negentien punten, evenveel als Charleroi, dat zondag nog in actie komt bij Racing Genk.

Brugge, met aanvoerder Ruud Vormer, kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Krépin Diatta. In de tweede helft verdedigden de bezoekers, waarbij Noa Lang als invaller zijn debuut maakte, die stand. Lang kopte zelfs nog op de paal bij een vrije trap van Vormer. Een strafschop van Standard kon niet voor de gelijkmaker zorgen. Doelman Simon Mignolet pakte de inzet van Maxime Lestienne.

Een gelijkmaker door Lestienne werd daarna afgekeurd wegens buitenspel, maar een tweede strafschop in blessuretijd werd Brugge alsnog fataal. Mats Rits kreeg de bal tegen de elleboog in het strafschopgebied en na overleg met de VAR floot arbiter Nicolas Laforge voor een tweede strafschop. Die schoot Nicolas Gavory alsnog raak.

Nieuws

Meest gelezen

menu