Danny Buijs voelt zich roepende in woestijn bij FC Groningen en lucht zijn hart: Dat zijn van die dingen die ik echt niet begrijp

FC Groningen leed zaterdagavond een kansloze nederlaag bij Willem II. Danny Buijs vreest dat het hier niet bij blijft. ‘’We hebben een flinke jas uitgedaan’’, constateert hij, verwijzend naar de vertrokken sterkhouders. Zijn jonge, onervaren ploeg heeft tijd nodig om weer op krachten te komen. De trainer lucht zijn hart.

Danny Buijs.

Danny Buijs. Foto: ANP/ROY LAZET

Continu zochten de camera’s van voetbalzender ESPN zaterdagavond Danny Buijs op in het Koning Willem II-stadion. De trainer van FC Groningen zat zich zichtbaar te ergeren aan zijn ploeg, sprong keer op keer uit zijn vel. De bedoelingen waren vooraf zo goed. De tweede helft van de wedstrijd tegen SC Heerenveen diende als uitgangspunt voor het uitduel tegen Willem II. Tijdens een volle trainingsweek op sportpark Corpus den Hoorn werden de puntjes op de i gezet . Eén ding probeerde de technische staf van FC Groningen in ieder geval tussen de oren te krijgen bij de spelersgroep. Een slap begin zoals tegen de Friezen zou niet meer mogen voorkomen. Het was aan dovemansoren gericht.

Nieuws

Meest gelezen

menu