Burgemeester wil onderzoek naar Liverpool - Atlético op 11 maart

Burgemeester wil onderzoek naar Liverpool - Atlético op 11 maart ANP

De burgemeester van Liverpool, Steve Rotheram, heeft om een onafhankelijk onderzoek gevraagd naar het doorgaan van de wedstrijd in de Champions League tegen Atlético Madrid op 11 maart. Er komen steeds meer aanwijzingen dat bij dat duel (2-3, na verlenging, waardoor titelhouder Liverpool was uitgeschakeld) relatief veel bezoekers op het stampvolle Anfield besmet zijn geraakt met het coronavirus. De arbitrage bij de return in de achtste finales was in handen van het team van scheidsrechter Danny Makkelie.

Bij dat duel in Engeland waren onder de 52.000 toeschouwers circa 3000 Spaanse fans aanwezig. Op dat moment waren er in Spanje echter al beperkende maatregelen van kracht. Zo waren bijeenkomsten met veel mensen toen al verboden. Madrid bleek later een van de brandhaarden van het longvirus te zijn.

"Als mensen besmet zijn geraakt als direct gevolg van een sportwedstrijd waarvan we denken dat hij niet had mogen doorgaan, nou, dat zou schandalig zijn", zei Rotheram bij de BBC. De Britse overheid zag destijds echter nog geen reden om het topduel in de Champions League te verbieden. Pas tien dagen later werden ook in Engeland samenkomsten van grote groepen aan banden gelegd.

Volgens de laatste cijfers zijn 246 mensen in Liverpool overleden door Covid-19. Het aantal besmettingen in de Engelse stad bedraagt momenteel 1200.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu