Butter meldt zich af voor Rotterdam

Butter meldt zich af voor Rotterdam ANP

Michel Butter heeft zich afgemeld voor de marathon van Rotterdam. De kuitblessure die de atleet heeft opgelopen tijdens een trainingsstage in Kenia, blijkt ernstiger dan gedacht. ,,Rotterdam haalt hij niet en een andere voorjaarsmarathon is niet aan de orde'', zei zijn trainer Guido Hartensveld dinsdag.

Butter wilde zondag 10 april de olympische limiet voor Rio de Janeiro van 2.11.00 aanvallen. Vorig najaar liep de Castricummer 2.11.08 in Amsterdam en strandde hij dus op acht seconden.

,,Of Michel nu ook een streep door de Olympische Spelen moet zetten, is even afwachten. Hij zal in ieder geval geen marathon meer kunnen lopen om zich te kwalificeren en moet hopen op clementie van de Atletiekunie'', aldus Hartensveld.

Goede vorm

,,We hebben niets te verliezen, dus we gaan zeker het gesprek aan met technisch directeur Ad Roskam. Met zijn 2.11.08 stond Michel vorig jaar bij de beste tien op de Europese ranglijst en zijn persoonlijk record van 2.09.58 ligt ruim onder de limiet. Dat zullen we naar voren brengen.''

Butter verkeerde in de aanloop naar Rotterdam in goede vorm. Hij veroverde onder meer de Nederlandse titel op de 10 kilometer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu