CAF: Afrika steunt sjeik Salman

CAF: Afrika steunt sjeik Salman ANP

Suketu Patel, de vice-voorzitter van Afrikaanse voetbalbond CAF, verwacht dat 53 van de 54 leden van zijn organisatie vrijdag sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa steunen tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA.

Patel vertelde in Zürich geen aanwijzingen te hebben dat er veel Afrikaanse landen zijn die breken met de afspraak op de sjeik uit Bahrein te stemmen. Hij verklapte ook niet welk Afrikaanse land waarschijnlijk niet voor sjeik Salman kiest. De Afrikaanse voetbalbond maakte vorige maand bekend dat alle Afrikaanse landen de sjeik uit Bahrein steunen.

Salman bin Ebrahim Al Khalifa lijkt daardoor favoriet voor de winst van de verkiezingen. Gianni Infantino verwacht echter dat hij ongeveer de helft van de Afrikaanse stemmen krijgt tijdens de verkiezingen, die geheim zijn. De Zwitser lijkt de grootste concurrent voor de sjeik uit Bahrein die naar verwachting ook veel steun krijgt vanuit Azië. China, Guam, Hongkong, Japan, Macau, Mongolië, Noord-Korea Zuid-Korea en Taiwan beloofden donderdag ook op de sjeik te zullen stemmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu