Cambuur en De Graafschap praten verder over compensatie

Cambuur en De Graafschap praten verder over compensatie ANP

SC Cambuur en De Graafschap blijven met de KNVB in gesprek over compensatie voor de gemiste promotie naar de eredivisie. Dat meldde de voetbalbond maandag na een gesprek met de directie van de nummers 1 en 2 van het afgebroken seizoen in de eerste divisie.

De twee clubs en de KNVB werken de komende dagen verder uit wat met elkaar is besproken. Een eventuele financiële tegemoetkoming zal worden betaald uit het solidariteitsfonds betaald voetbal, een fonds waar clubs en KNVB deel van uitmaken.

Cambuur en De Graafschap leken regelrecht op weg naar de eredivisie, toen de KNVB de competities in het betaalde voetbal zonder promotie- en degradatieregeling afbrak vanwege het coronavirus. De twee beste ploegen van de eerste divisie stapten naar de rechter, maar verloren het kort geding tegen de voetbalbond.

2,5 miljoen

Cambuur en De Graafschap schatten dat ze minimaal 2,5 miljoen euro mislopen als ze niet promoveren. Ze wilden maandag van algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB horen hoe hij die schade wil compenseren.

Als Cambuur en De Graafschap in hun ogen onvoldoende gecompenseerd worden, dan kunnen ze nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter. Daarnaast kunnen ze proberen hun gelijk te halen op de ledenvergadering van de KNVB, die voor 18 juni op de agenda is gezet.

Nieuws

Meest gelezen

menu