Cambuur na overleg met KNVB: 'Er is veel meer draagvlak voor 20 clubs dan bond dacht'

FOTO BSR/SOCCRATES

De directies van Cambuur en De Graafschap voerden gisteren in Zeist een gesprek met directeur Eric Gudde en secretaris Mark Boetekees van de KNVB. ,,Doodzonde dat we dit niet twee weken vóór de beslissing van de KNVB hebben gedaan”, zegt financieel directeur Gerald van den Belt van Cambuur.

Tot het besluit van de KNVB, afgelopen vrijdag, heeft Cambuur volgens Van den Belt en algemeen directeur Ard de Graaf nooit een woord met de voetbalbond gewisseld. ,,Terwijl je, als je zo’n ingrijpende beslissing neemt, volgens mij wel een goed overzicht moet hebben van het slagveld dat ontstaat.”

,,Het was veel beter geweest als we vóór het besluit met de KNVB en De Graafschap, maar ook met ADO Den Haag en RKC Waalwijk om tafel hadden gezeten”, vervolgt Van den Belt. ,,Ja, ook dan had de KNVB nog steeds een beslissing moeten nemen. Maar dan hadden ze intern wel meer druk kunnen zetten op 20 eredivisieclubs. Daar is veel meer draagvlak voor dan ze dachten. Uiteindelijk is de directie van de KNVB nu met de kloten voor het blok gezet om deze beslissing te nemen. Na het gesprek van gisteren heb ik ook niet het idee dat Gudde heel onbewogen door deze periode gaat. Hij heeft ook een klotentijd.”

Juridische strijd

De Cambuur-directeuren omschrijven het gesprek met de KNVB als ‘pittig, maar ook fatsoenlijk en inhoudelijk’. ,,We hebben de KNVB gezegd dat zij op sportieve gronden een beslissing hadden moeten nemen”, zegt De Graaf. ,,De UEFA gaf daar ook alle ruimte voor. Maar in plaats daarvan hebben zij de juridische afslag genomen.”

Zowel Cambuur als De Graafschap laat zich in juridisch opzicht vertegenwoordigen door Dolf Segaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu