Cambuur-trainer Henk de Jong door cyste in hoofd voorlopig afwezig. Club vraagt om rust voor hem en zijn familie

Henk de Jong. ANP

Trainer Henk de Jong zit voorlopig niet op de bank bij SC Cambuur. Bij de 57-jarige coach uit Drachten is een cyste in zijn hoofd geconstateerd. Een cyste is een holte gevuld met bijvoorbeeld vocht of lucht. Vervolgonderzoek moet de ernst van de situatie uitwijzen.

Afgelopen weekeinde ontbrak De Jong - in het verleden ook werkzaam voor FC Groningen -  door de gezondheidsproblemen al tijdens de 1-6 nederlaag tegen Vitesse. Al in de aanloop naar die wedstrijd gaf hij aan dat hij kampte met enkele fysieke klachten. Wat er precies aan de hand was, bleek de afgelopen dagen.

Cambuur en de trainer besloten woensdag openheid van zaken te geven en vragen daarbij om rust voor De Jong en zijn familie. De trainer kan zich zodoende gaan richten op de verdere onderzoeken en op een hopelijk voorspoedig herstel.

Wanneer De Jong zal terugkeren, valt niet te voorspellen. Assistent-trainer Pascal Bosschaart nam zijn taken al waar in het duel met Vitesse en zal dat voor onbepaalde tijd blijven doen, zo laat Cambuur weten.

Reactie Henk de Jong

De Jong reageerde kort in een bericht op de site van Cambuur: ,,Het is natuurlijk heel vervelend om niet bij het team en op de club te kunnen zijn, maar gezondheid gaat boven alles. We zijn optimistisch gestemd en ik voel me voor de rest ook prima.We gaan nu bekijken hoe we de cyste in mijn hoofd het best kunnen behandelen en we gaan er vanuit dat alles goed gaat komen. Tot die tijd heb ik alle vertrouwen in de spelers en technische staf om de ingezette lijn door te trekken.''

Nieuws

Meest gelezen

menu