Cambuur-trainer Henk de Jong hekelt KNVB-commissarissen Han Berger en Jan Smit: 'Verwachtte meer oog voor het sportieve'

Foto: ANP

Henk de Jong is niet te spreken over KNVB-commissarissen Han Berger en Jan Smit. ,,We schuiven het steeds af op Eric Gudde en Jean-Paul Decossaux”, zegt de trainer van SC Cambuur over de directie van de KNVB, die besloot af te zien van de promotie-degradatieregeling. ,,Maar achter hen zitten ook voetbalmensen bij de KNVB.”

Wat dat betreft is De Jong teleurgesteld in Berger en Smit, die twee weken geleden Gudde en Decossaux vanuit hun rvc-positie konden terugfluiten. ,,Je kunt als KNVB een verkeerde weg inslaan”, zegt De Jong. ,,En als je dan lang genoeg doorrijdt, verdwaal je in het bos. Maar je kunt ook op tijd omkeren, een nieuwe weg inslaan en daarmee een heleboel ellende voorkomen. Daar vertrouwde ik op. Er zijn ook mensen bij de KNVB, de oud-voorzitter van Heracles (Jan Smit, red.) en Han Berger, die daar zitten omdat ze het heel goed bij kleine clubs hebben gedaan.”

Nieuws

menu