Canadees met snelle arm Jerome Cross nieuwe diagonaal bij volleybalteam Lycurgus in Groningen

De Canadese volleyballer Jerome Cross. Foto DvhN

Diagonaalspeler Jerome Cross uit Canada is de vierde nieuwe aanwinst voor het volleybalteam van Lycurgus uit Groningen voor het komend seizoen.

Hij heeft een één jarige verbintenis getekend en komt over van Hypo Tirol Alpen Volleys uit Innsbruck. Met Cross erbij zijn inmiddels elf spelers gecontracteerd.

De 24-jarige is groot geworden in Vancouver en speelt vanaf zijn dertiende volleybal. Hij is 1.96 meter lang en heeft mede door zijn sprongkracht een spectaculaire speelstijl. Na zijn collegetijd bij Camosun college in Victoria, in de buurt van Vancouver, speelde Cross vorig jaar in de Bundesliga.

Snelle arm

Alpen Volleys komt weliswaar uit Oostenrijk, maar speelde sinds 2017 na een samenwerking met TSV Unterhaching op een wildcard in de hoogste Duitse competitie.

Cross speelde op 12 maart zijn laatste wedstrijd in de Bundesliga, een 3-0 zege tegen Giesen, en zit momenteel bij zijn familie in Vancouver. Hij kijkt al enorm uit naar het nieuwe avontuur. ,,Ik heb veel geleerd in Oostenrijk en hoop mijn ervaring volgend jaar te kunnen laten zien bij Lycurgus. Ik heb op hoog niveau kunnen spelen vanwege mijn sprongkwaliteiten en mijn snelle arm. Ik wil me internationaal verder ontwikkelen en een leider worden. Ik wil mijn plek vinden in het team om van daaruit met zelfvertrouwen te spelen.’’

Elf spelers

De elf spelers van Lycurgus tot nu toe: spelverdeler Sam Gortzak, diagonaal Jerome Cross en Geoffrey van Gent, passer-loper Bennie Tuinstra, Auke van de Kamp en Erik van der Schaaf, middenaanval Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Jesper van Muijden en libero: Steven Ottevanger en Jaron Spiegelaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu