Caner Cavlan: 'Het maakt niet uit of we VVV oprollen of in de laatste minuut winnen: die punten blijven in de Oude Meerdijk'

Caner Cavlan probeert het de verdediging van FC Twente lastig te maken Foto: Dijks Fotografie

Wie zaterdag in de oefenwedstrijd tegen FC Twente (1-1) ook een uitstekende indruk achterliet, was Caner Cavlan. De linkervleugelverdediger stond verdedigend zijn mannetje én gaf de assist voor de 0-1.

Een ervaring rijker en een illusie armer trok Cavlan afgelopen zomer de deur achter zich dicht bij Austria Wien. De trainer bleek het toch niet in hem te zitten, en dus keerde de geboren en getogen Achterhoeker terug naar het warme bad dat Dick Lukkien heet. De succesvolle samenwerking in de jaren voor zijn transfer naar Oostenrijk deed hem geloven dat dit de juiste stap zou zijn.

Bloeien onder Lukkiens vleugels

Een paar maanden en wisselvallige voorbereiding later, denkt Cavlan er nog steeds zo over. De verdediger bloeit weer op onder de vleugels van Lukkien. Tegen FC Twente legde hij de bal vanuit een corner panklaar op het hoofd Marko Kolar, die Emmen daardoor een 0-1 voorsprong bezorgde. Zowel in verdedigend als opbouwend opzicht toont Cavlan zijn waarde voor de ploeg. Het was voor hem de voorgaande wedstrijden weliswaar nog even inkomen, net zoals voor de hele ploeg, maar de vorm begint te groeien.

„Die vorm was vandaag (zaterdag, red.) een beetje te zien, maar het moet nog beter worden”, aldus Cavlan. „Ik verwacht van mezelf het maximale en moet belangrijk zijn voor het team, maar ik begin nu pas écht fit te worden. Ik kampte in de voorbereiding met wat kleine blessures. Ook reed ik nog dagelijks vanuit mijn woonplaats Doetinchem op en neer naar de Oude Meerdijk. Maar dat is veranderd. Sinds een paar dagen woon ik in Emmen. Dat geeft meer rust, waardoor ik volle bak kan gaan.”

Nog altijd op zoek naar patronen

Kijkend naar het team ziet de verdediger ook nog wel wat verbeterpunten. „We zijn nog altijd op zoek naar vastigheid, in de zin van patronen. Die hebben we tegen Twente in de eerste helft kunnen vinden, ondanks dat we een paar keer slordig balverlies leden. Die fouten moeten eruit. In de tweede helft liepen we teveel achteruit, waardoor we in de eigen zestien terechtkwamen. Daarmee maak je het jezelf gewoon heel moeilijk. Het is de kunst om in balbezit te blijven.”

Zondag wacht de seizoensopener tegen VVV en Cavlan merkt dat binnen de spelersgroep het besef begint te groeien dat het nu echt ‘serieus’ begin te worden. „Eerst dachten we: het is een lange voorbereiding, komt wel goed. Nu denken we: we gaan weer lekker los. Hopelijk straks met Anco Jansen en Nick Bakker erbij, dat zijn twee sterkhouders. Tegen VVV gaan we in ieder geval vol voor de drie punten. Maakt niet uit of we ze oprollen of in de laatste minuut winnen: die punten blijven in de Oude Meerdijk.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu