Carlsen komt met meer onlineschaaktoernooien

Carlsen komt met meer onlineschaaktoernooien ANP

Wereldkampioen schaken Magnus Carlsen geeft zijn eerdere Invitational een vervolg met een serie onlinewedstrijden met een prijzenpot van liefst 1 miljoen dollar, ruim 900.000 euro. De Noor hield zich eerder afzijdig toen wereldschaakbond FIDE een toernooi hield om de Nations Cup met landenteams.

"The Invitational betekende heel veel lol en we kregen goede reacties", vertelt hij over het toernooi waaraan ook de Nederlandse grootmeester Anish Giri deelnam. Het door hem zelf gewonnen toernooi geldt meteen als het eerste van vier 'majors' waarna er in augustus een finale volgt met de vier winnaars. "Nu fysieke schaaktoernooien niet mogelijk zijn, is een tour online organiseren volgens mij het beste dat ik voor het schaken kan doen", stelt Carlsen.

Behalve Carlsen, de Amerikaan Hikaru Nakamura, de Chinees Ding Liren en de Iraniër Alireza Firouzja - allen deelnemer aan het eerste evenement - nemen acht andere schakers deel aan het tweede toernooi, dat dinsdag begint onder de naam Lindores Abbey Rapid Challenge.

Nieuws

Meest gelezen

menu