Chelsea vliegt ook uit FA Cup

Chelsea vliegt ook uit FA Cup ANP

Voor Guus Hiddink en Chelsea is zaterdag ook de laatste kans op een prijs vervlogen. De 'Blues' werden in de kwartfinale van de FA Cup uitgeschakeld door Everton: 2-0. De Belgische spits Romelu Lukaku was met twee doelpunten in het laatste kwartier de beul van zijn oude club Chelsea. Diego Costa, de topschutter van de bezoekers, werd in de slotfase met rood van het veld gestuurd. De Spaanse spits met Braziliaanse roots leek zijn tanden te zetten in de nek van tegenstander Gareth Barry.

De ploeg van Hiddink vloog woensdag ook al uit de Champions League. Paris Saint-Germain was in de achtste finale wederom met 2-1 te sterk voor de Engelse kampioen van vorig seizoen. Voor Hiddink restte daarom alleen de FA Cup, de Engelse beker die hij in 2009 tijdens zijn eerste periode als interim-manager won met Chelsea. Everton bleek echter te sterk.

Hiddink kon niet beschikken over Eden Hazard, de Belgische spelmaker die tegen 'PSG' geblesseerd naar de kant ging. Spits Diego Costa, ook niet helemaal pijnvrij, stond wel aan de aftrap. De geboren Braziliaan kreeg een paar aardige kansen, maar maakte ook regelmatig ruzie met de gastheren uit Liverpool. Costa kreeg al na tien minuten een gele kaart en moest kort na de 2-0 vertrekken. De spits leek aanvoerder Barry van Everton zelfs in de nek te bijten toen ze met de hoofden tegen elkaar stonden. Barry moest overigens enkele minuten later ook met zijn tweede gele kaart van het veld.

Incident

,,Ik heb het niet gezien'', zei Hiddink over het geruchtmakende incident met Costa in de hoofdrol. De spits werd op de sociale media direct vergeleken met Luis Suárez, de Uruguayaan die al drie keer een tegenstander beet. ,,Als ik de beelden heb gezien, zal ik mijn mening geven. Ik had wel het idee dat de spelers van Everton hem de hele wedstrijd zochten.''

In de Premier League staat Chelsea tiende, ver van de posities die recht geven op de Champions League. Het seizoen lijkt zodoende als een nachtkaars uit te gaan. ,,Hoewel er weinig meer op het spel staat, is het zaak onze eer te verdedigen. We gaan voor het publiek spelen'', aldus Hiddink.

Nieuws

Meest gelezen

menu