Chinese voetbalclub Tianjin verdwijnt uit Super League

Chinese voetbalclub Tianjin verdwijnt uit Super League ANP

De Chinese voetbalclub Tianjin Tianhai verdwijnt uit de Super League, de hoogste afdeling in het land. De financiële problemen zijn zo groot geworden dat de club geen andere optie ziet dan zich failliet te laten verklaren. De club werd in 2006 opgericht onder de naam Hohhot Binhai FC, maar onderging sindsdien diverse naamsveranderingen.

Tianjin raakte in de problemen nadat eigenaar Shu Yuhui vanwege corruptie in de gevangenis was beland. De club kon daardoor de rekeningen niet meer betalen. Afgelopen seizoen eindigde Tianjin Tianhai net boven de degradatiestreep in de Super League. Shenzhen FC, dat wel degradeerde, neemt nu vermoedelijk de vrijgekomen plek in. De start van de Chinese competitie is vanwege de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Mogelijk gaat de bal volgende maand weer rollen.

Tianjin promoveerde in 2016 onder de Italiaanse trainer Fabio Cannavaro naar de hoogste afdeling, waarin het een jaar later als derde eindigde en zich zo plaatste voor de Aziatische Champions League. Topspelers uit Europa als Axel Witsel, Alexandre Pato en Luis Fabiano speelden de afgelopen jaren voor Tianjin.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu