Chong ontbreekt ook in selectie Jong Oranje tegen Noorwegen

Chong ontbreekt ook in selectie Jong Oranje tegen Noorwegen ANP

Tahith Chong doet dinsdag niet mee in de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Noorwegen. De tijdelijke bondscoach Marcel Groninger heeft besloten de aanvaller bij zijn club Werder Bremen te laten. In vergelijking met het duel met Jong Wit-Rusland van vrijdag keren Cody Gakpo, Daishawn Redan, Javairo Dilrosun en Deyovaisio Zeefuik wel terug in de selectie.

Redan, Dilrosun en Zeefuik voetballen net als Chong in de Duitse competitie. Vanwege de extra strenge quarantaineregels die gelden voor de regio’s van Werder Bremen en Hertha BSC zou het viertal na terugkomst uit Wit-Rusland bij hun club in quarantaine moeten. Daarom was besloten ze thuis te laten en ze tegen Noorwegen wel in de selectie op te nemen.

PSV'er Gakpo ontbrak tegen Wit-Rusland omdat hij zich aan een verstandskies moest laten behandelen.

Negen spelers

Bondscoach Groninger besloot vier van de vijf afwezigen terug te halen voor het duel met de Noren, alleen Chong dus niet. Volgens het UEFA-reglement mogen slechts negen spelers op de bank plaatsnemen tijdens EK-kwalificatiewedstrijden, geeft de KNVB als uitleg. Verder is iedereen in de selectie van Jong Oranje nu fit.

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen de ongeslagen koploper Jong Oranje en Jong Noorwegen is dinsdag in Almere.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu