Christian Eriksen zakt tijdens EK-duel Denemarken-Finland in elkaar en wordt gereanimeerd. Hij is inmiddels stabiel

Eriksen wordt van het veld gedragen nadat hij op het veld was gereanimeerd. Foto: EPA/Wolfgang Rattay

Christian Eriksen is tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland zaterdagavond in elkaar gezakt.

Het was bijna rust bij de wedstrijd tussen beide Scandinavische landen toen de oud-Ajacied in de hoek van het veld struikelde en plotseling in elkaar zakte. De spelers die er omheen stonden sloegen direct alarm, waarna scheidsrechter Mike Taylor direct affloot. De dokter van de Deense ploeg was er, net als de rest van de medische staf, snel bij om Eriksen te reanimeren.

De spelers van Denemarken gingen om het medische personeel heen staan, zodat de televisiecamera’s Eriksen niet in beeld konden nemen. Uit de gezichten van de spelers bleek de ernst van de situatie. Diverse ploeggenoten durfden niet te kijken. Een klein kwartier later werd de middenvelder, omgeven door doeken, de catacomben ingedragen. Ook de spelers en stafleden van zowel de Deense als de Finse selectie zijn van het veld gegaan.

De Europese voetbalbond heeft het publiek verzocht op de plaatsen te blijven zitten. Om 19.45 uur komt er weer een update met betrekking tot het vervolg van Denemarken-Finland, na overleg tussen alle partijen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Profvoetbal
Sport Noord
menu