Clubgenoot (19) van Hans Hateboer bij Atalanta Bergamo overleden aan hersenaneurysma

Andrea Rinaldo. Foto: Twitter Atalanta Bergamo

Andrea Rinaldi, een amper 19-jarige middenvelder van Atalanta Bergamo, is overleden. De voetballer lag al enkele dagen op de intensive care van een ziekenhuis in Varese nadat hij vrijdag onwel was geworden. Rinaldi had een scheurtje opgelopen in een bloedvatwand in zijn hersenen als gevolg van een hersenaneurysma, een blaasvormige uitstulping in een slagader. Dat werd de clubgenoot van Beertster Hans Hateboer fataal.

Rinaldi werd dit seizoen door Serie A-club Atalanta Bergamo uitgeleend aan vierdeklasser Legnano. Hij arriveerde op zijn dertiende bij de club, die aangeslagen reageert op haar website.

,,Voorzitter Antonio Percassi en de hele Atalanta-familie zijn diep ontroerd door het overlijden van Andrea Rinaldi”, zo klinkt het. ,,We willen ons oprecht medeleven betuigen aan de naasten van Andrea en AC Legnano. Andrea stond positief in het leven en hij was zeer geliefd. Op het veld was hij een knokker en dat heeft Andrea nu ook gedaan. We moeten veel te snel afscheid van hem nemen, maar zijn fantastische glimlach zal voor altijd in de harten zitten van iedereen die hem dierbaar was. Het was een voorrecht om je te leren kennen. Ciao, Andrea.”

Van Wolfswinkel

Aan het begin van dit voetbalseizoen werd ook Ricky van Wolfswinkel getroffen door een hersenaneurysma. De aanvaller van Basel werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een hersenschudding opliep in de wedstrijd tegen LASK Linz. Daar werd op tijd een aneurysma geconstateerd. Van Wolfswinkel onderging een operatie en heeft vrijwel het hele seizoen nodig gehad om te herstellen. ,,Opeens had ik iets levensbedreigends”, zei de aanvaller daarover tegen deze site.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu