Clubs trekken beloften terug uit reservehoofdklasse

Ronald Keen (links) en Hans Stam, voorzitters van respectievelijk Achilles 1894 en MSC. FOTO MARCEL JURIAN DE JONG

De afgelopen twee seizoenen trokken al zeker drie voetbalclubs hun beloftenelftal terug uit de reservehoofdklasse. Reden: te weinig spelers.

De afgelopen twee seizoenen trokken al zeker drie voetbalclubs hun beloftenelftal terug uit de reservehoofdklasse. Reden: te weinig spelers.

Dit seizoen trokken Achilles 1894 en GVAV Rapiditas hun tweede elftal terug uit de reservehoofdklasse. Vorig seizoen deed MSC dat al. Veroorzaakte bij GVAV nog een plotse leegloop van de hoofdmacht de problemen, waardoor er spelers uit het beloftenteam werden gebruikt als aanvulling, bij MSC en Achilles lijken die van structureler aard.

Bij Achilles 1894 kregen ze telkens met hangen en wurgen een team compleet op zondag. ,,Ze willen liever stappen op zaterdag of ze hebben een baantje”, aldus voorzitter Ronald Keen.

Als oplossing richt de club uit Assen een nieuw team op voor de zaterdagse vijfde standaardklasse. Een stap die MSC vorig jaar al nam. Nadeel is wel dat in die klasse het niveau een stuk lager ligt. De clubs willen dan ook zo snel mogelijk promoveren.

Het nadeel van de ‘MSC-constructie' is dat de spelers van het beloftenteam - of zaterdag 1 vanaf komend seizoen – tijdens het seizoen niet mogen invallen in het eerste zondagteam, iets wat nu nog wel in noodgevallen gebeurt. Dat is ook een van de redenen dat Alcides en Be Quick 1887 nog niet voor die oplossing kozen. Al kampen die clubs met dezelfde problemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu