Coach Bosz: bij Leverkusen van quarantaine naar quarantaine

Coach Bosz: bij Leverkusen van quarantaine naar quarantaine ANP

Soms vindt Peter Bosz, de trainer van de Duitse subtopper Leverkusen, dat al die hygiënische maatregelen en gedragscodes in de huidige coronacrisis wellicht wat overdreven zijn. "Moet dat nou, is dat nu echt wel nodig?, denk je dan. Maar het is schijnbaar nodig om weer te mogen voetballen", zegt hij bij FOX Sports in de aanloop naar de hervatting van de Bundesliga komend weekeinde. Leverkusen speelt pas maandag uit tegen Werder Bremen, uiteraard achter gesloten deuren.

"Er wordt nogal wat gevraagd, van de spelers en van de staf", vervolgt Bosz, die met Leverkusen nog op drie fronten kans maakt op een prijs. "We zitten nu al een hele week in een hotel in quarantaine en zijn nu al vier keer getest op het coronavirus. Gelukkig was iedereen negatief, maar ik had liever thuis bij mijn vrouw gezeten. En als we hieruit komen, gaan we in familie-quarantaine. Dat betekent dat in de zes weken die we nu gaan voetballen, ik het huis niet uit mag. Dat is niet leuk en dat vindt natuurlijk niemand leuk. Maar het is nodig en dan moeten we dat doen."

Volgens Bosz zijn er nog vele vraagtekens over hoe de Duitse competitie in coronatijden zal verlopen. "We gaan voor het eerst zonder publiek spelen, met allerlei regels over hoe we naar een wedstrijd moeten reizen. We moeten bijvoorbeeld in drie verschillende bussen naar het stadion toe, want ook in de bus moeten we 1,5 meter afstand bewaren. En we moeten mondkapjes op. Dat is allemaal nieuw en eigenlijk weet je helemaal niet hoe het eruit gaat zien. Het voelt in elk geval raar, heel spooky, aan."

Mondkapje

Bosz: "Er zijn zoveel dingen anders. Dat je als trainer met je staf tijdens de wedstrijd op de bank met zo'n mondkapje moet zitten, dat lijkt me verschrikkelijk. Tijdens de rust moeten de spelers in de kleedkamer een mondkapje op als ik ze ga toespreken. Ik begrijp al die voorzorgsmaatregelen wel, anders mogen we niet voetballen. We willen graag weer, dus het moet."

Bosz is van plan om maandag in Bremen niet veel op de bank te gaan zitten. "Ik heb begrepen dat je langs de zijlijn als je wat tegen de spelers wilt zeggen, geen mondkapje hoeft op te hebben. Nou, dan denk ik dat ik de hele wedstrijd maar aan de zijlijn ga staan. Want het lijkt mij niks om met zo'n ding voor je mond de wedstrijd te moeten volgen."

Nieuws

Meest gelezen

menu