Coach Bosz met Leverkusen direct weer succesvol

Coach Bosz met Leverkusen direct weer succesvol ANP

De gedwongen coronapauze heeft de succesreeks van Bayer Leverkusen in 2020 niet onderbroken. De ploeg van trainer Peter Bosz versloeg degradatiekandidaat Werder Bremen met 4-1. Daardoor kwam de subtopper op 50 punten. De achterstand op nummer 4 RB Leipzig bedraagt nog maar 1 punt. De eerste vier in de Bundesliga plaatsen zich voor de Champions League.

Leverkusen, dat in dit kalenderjaar vooralsnog alleen bij Hoffenheim verloor (2-1 op 1 februari), leidde bij de rust met 2-1. Beide treffers in het lege stadion in Bremen kwamen op naam van de 20-jarige Kai Havertz. Namens de thuisclub bracht Theodor Gebre Selassie de gelijkmaker op zijn naam. Na de pauze liep Leverkusen simpel weg naar een ruime zege dankzij treffers van Mitchell Weiser en Kerem Demirbay.

Bij Leverkusen, dat dit seizoen nog kans maakt op drie prijzen, had Florian Wirtz een basisplaats. Voor de 17-jarige middenvelder was het zijn competitiedebuut. Hij is de jongste debutant van Leverkusen in de historie van de Bundesliga. Ook vleugelverdediger Daley Sinkgraven behoorde tot het startende elftal van Bosz. Bij Werder Bremen ontbrak Davy Klaassen vanwege een schorsing.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu