Coach Groninger: plezier spat eraf bij Jong Oranje

Coach Groninger: plezier spat eraf bij Jong Oranje ANP

Plaatsvervangend coach Marcel Groninger van Jong Oranje sprak na de klinkende zege op Cyprus (0-7), goed voor een EK-ticket, van een mooie teamprestatie. Daarmee doelde hij niet alleen op het optreden van de spelers op het veld, maar ook op de samenwerking met de afwezige hoofdcoach Erwin van de Looi en de andere stafleden. "Dit is natuurlijk ook zijn overwinning en zijn kwalificatie", zei Groninger op FOX Sports. "Het is hartstikke vervelend dat Erwin nu thuis zit. Het was nog mooier geweest als hij er hier bij was geweest. We hebben alles samen gedaan."

Van de Looi moest echter thuis blijven omdat hij eind vorige week positief testte op het coronavirus. Hij zag Jong Oranje op televisie met speels gemak de achtste groepszege op rij binnenhalen in de EK-kwalificatie. "De eerste helft ging nog wat moeizaam qua scoren, maar na de rust hebben we een hele mooie pot voetbal op de mat gelegd", sprak Groninger voldaan. "We hebben mooie goals gemaakt en mooie acties laten zien. Het spelplezier spatte eraf, tot aan de laatste minuut. Zo zien we het graag."

Groninger moest in Larnaca nog wel AZ-aanvaller Myron Boadu even tot de orde roepen. De talentvolle spits diende op de bank te beginnen vanwege een disciplinaire straf. Groninger wilde niet zeggen waarom hij Boadu had aangepakt, maar zag hem wel tot scoren komen. "Hij viel goed in, maar hij had er nog wel een kunnen maken. Hij schoot echter op de paal. Daar was hij zelf ook teleurgesteld over. Maar het zit weer goed tussen ons."

Nieuws

Meest gelezen

menu