Coach Herrlich koopt tandpasta en mist eerste duel Augsburg

Coach Herrlich koopt tandpasta en mist eerste duel Augsburg ANP

Heiko Herrlich, de nieuwe coach van FC Augsburg, zit voor straf niet op de bank komende zaterdag bij de hervatting van de Bundesliga. De 48-jarige trainer heeft zich niet gehouden aan de verplichte quarantaine. Hij bekende dat hij het spelershotel heeft verlaten om tandpasta en huidcrême te kopen in een supermarkt.

"Ik heb een fout gemaakt door het hotel te verlaten. Ook al heb ik alle hygiënemaatregelen gevolgd tijdens mijn afwezigheid, ik kan ik dit niet ongedaan maken", valt te lezen op de website van de nummer 14 van de Bundesliga, die zaterdag in een wedstrijd zonder publiek aantreedt tegen VfL Wolfsburg.

Herrlich heeft zelf zijn straf bepaald. "In deze situatie heb ik niet het goede voorbeeld gegeven en vanwege dit wangedrag zal ik vrijdag de training niet leiden en zaterdag tegen Wolfsburg niet de leiding over de ploeg hebben."

De Bundesliga heeft strenge veiligheidsregels ingesteld om in coronatijd weer te gaan voetballen. Een van de maatregelen is minstens zeven dagen voor de start van het seizoen in quarantaine in een trainingskamp. Bovendien worden spelers en staf geregeld getest op het coronavirus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu