Coach Van Eck op non-actief bij FC Den Bosch

Coach Van Eck op non-actief bij FC Den Bosch ANP

Het bestuur van de FC Den Bosch heeft trainer René van Eck per direct op non-actief gesteld. Aanleiding voor de maatregel zijn de teleurstellende resultaten van de Brabantse hoofdmacht in de afgelopen weken. ,,Die hebben ervoor gezorgd dat de club het vertrouwen in de oefenmeester heeft opgezegd'', liet de directie zaterdag op de website weten.

FC Den Bosch was woensdag op eigen veld nog hard op weg naar de halve finales van de KNVB-beker. Bij een voorsprong van 2-0 ging het tegen topklasser VVSB in de slotfase toch nog fout. Met drie treffers binnen vijf minuten werd de ploeg van Van Eck alsnog uitgeschakeld (2-3). Die nederlaag leidde tot veel onrust bij de club.

FC Den Bosch staat op de veertiende plaats in de Jupiler League. ,,Helaas heeft René onze sportieve ambities niet kunnen waarmaken'', liet algemeen directeur Edward van Wonderen weten. De clubleiding hoopt met ,,deze nieuwe impuls'' alsnog de play-offs te halen.

Ook andere posities

Volgens Van Wonderen, die op zeer korte termijn in gesprek gaat met mogelijke opvolgers van Van Eck, staan momenteel ook andere posities bij de club ter discussie. Pas aan het einde van de competitie valt echter daarover na een evaluatie een beslissing.

De taken van Van Eck worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Paul Beekmans. FC Den Bosch speelt maandag uit tegen Go Ahead Eagles. Die club zette afgelopen maandag trainer Dennis Demmers ook al op non-actief.

Van Eck (49) was sinds februari 2015 werkzaam als trainer van FC Den Bosch.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu