Cocu op zoek naar andere penaltynemers

Cocu op zoek naar andere penaltynemers ANP

PSV-trainer Phillip Cocu gaat binnen zijn team op zoek naar spelers die in staat zijn om een penalty raak te schieten. De oefenmeester kondigde dat zaterdagavond aan nadat Jürgen Locadia tegen De Graafschap (4-2) weer een strafschop miste.

Uit de laatste twaalf strafschoppen wist PSV slechts vier keer te scoren. ,,Je kan een keer een strafschop missen maar dit soort getallen passen niet bij ons. Het gaat ons moeilijk af om onder bepaalde druk een penalty te nemen. Er komen zeker andere jongens in beeld. We gaan kijken naar jongens die niet de historie hebben van het missen en vrij aan de 11 meter kunnen beginnen'', kondigde Cocu aan.

Locadia werd naar voren geschoven nadat PSV-aanvoerder Luuk de Jong in november tegen FC Utrecht een strafschop miste. Ook Andrés Guardado faalde dit seizoen al eens vanaf de stip.

Locadia baalde van zijn misser maar ziet geen reden om de volgende keer te passen. ,,Het was gewoon pech. Ik mis bijna nooit. We gaan er natuurlijk wel over praten maar ik wil de volgende gewoon nemen. Als ze het me toelaten. Ik vertrouw op mijn traptechniek.’’

Nieuws

menu