Cody Gakpo wordt nieuwe ploeggenoot Virgil van Dijk: voor 50 miljoen naar Liverpool

Cody Gakpo scoorde drie keer voor Oranje in Qatar, waarmee hij bijna de helft van alle doelpunten voor zijn rekening nam.

Cody Gakpo scoorde drie keer voor Oranje in Qatar, waarmee hij bijna de helft van alle doelpunten voor zijn rekening nam. Foto: ANP

Liverpool heeft de race gewonnen om de handtekening van Cody Gakpo, die al op 1 januari wordt overgenomen van PSV. De Voetballer van het Jaar in Nederland werd begeerd door meerdere clubs in de Premier League, waaronder het Manchester United van Erik ten Hag. Maar de 23-jarige Gakpo heeft de afgelopen dagen zijn keuze gemaakt en tekent nog deze week voor de club van Virgil van Dijk.

Het is zeker dat PSV een stevig bedrag gaat incasseren. Het gaat om een bedrag van ruim 50 miljoen euro. Gakpo heeft zich tijdens het WK in Qatar geweldig in de kijker gespeeld. Hij scoorde in de groepsfase in elke wedstrijd, maar stond voor die tijd ook al op de radar bij zo ongeveer alle Engelse topclubs. De vraag was niet of hij naar Engeland zou verhuizen, maar wanneer.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's