Coevorder coureur Max Weering verovert twee podiumplaatsen op circuit Zandvoort, maar baalt van kostbare seconden

Max Weering in actie op het circuit van Zandvoort. Foto: Johan/VisRaceXpress.nl

Opnieuw stond hij twee keer op het podium in de Supercar Challenge. Max Weering reed afgelopen weekeinde op het circuit van Zandvoort naar twee derde plaatsen in de GT-klasse. Toch speelde pitstopproblemen de 18-jarige snelheidsduivel uit Coevorden parten.

,,Dit is wel balen. Zeker ook omdat ik me als tweede had gekwalificeerd, dat was prima. Ik wist dus dat we een goede snelheid hadden.”

Penalty

Wering dacht tijdens zijn eerste race te kunnen profiteren van de verplicht langere pitstops van de twee concurrenten voor hem. ,,Ik had minder successeconden in de pits, zodat ik na de stop als de nummer één terug de baan op zou komen. Dat ging helaas niet helemaal zoals gepland. Ik kwam tweetiende van een seconde te vroeg de pits uit en kreeg daarvoor een drive through penalty.”

'Te lang stilgestaan'

Dat extra toertje door de pitstraat kostte hem zodanig veel extra seconden dat hij werd teruggeworpen naar de vijfde plaats. Weering was vastbesloten in de tweede race alsnog een overwinning te pakken.

,,Ik reed weer op de derde plaats. We dachten dezelfde tactiek te gaan toepassen als in race één. Maar toen ik binnenkwam, zei de pittimer ‘error’. We konden daardoor niet meer zien hoelang we stilstonden. Daardoor hebben we uiteindelijk negen seconden te lang stilgestaan. We hadden natuurlijk wel snel de stopwatch erbij gepakt, maar de tijd dat we bleven stilstaan, bleef een gok omdat we niet wisten wanneer we precies de pitstraat waren ingereden.”

Gamma Racing Day

Het gevolg was dat Max opnieuw genoegen moest nemen met een derde plaats. En dus baalde hij. “We hebben de punten hard nodig voor het kampioenschap omdat we al een paar keer pech hebben gehad. Dan waren twee overwinningen me natuurlijk wel erg goed uitgekomen. Dit is gewoon jammer, maar het is niet anders.”

De volgende race op de agenda van Weering is tijdens de Gamma Racing Day op het circuit van Assen.

Nieuws

menu