Column: Supporters laat je horen, topsportland Nederland mag niet langer voor joker staan in Europa

Zelfs trainen in groepsverband, zoals hier aan het begin van het seizoen bij Donar, mag op dit moment niet in Nederland, terwijl in alle andere landen de competities gewoon draaien. Foto: Jan Kanning

Duizend profvoetballers mogen elk weekend hun duels spelen, maar 8500 andere topsporters staan al wekenlang in de kou in Nederland. Ze mogen niet eens trainen, laat staan wedstrijden spelen. Ook tienduizenden fans bijten op een houtje. Tijd om in actie te komen, vindt columnist William Pomp.

Het zal het Kroatische bloed zijn dat net even iets eerder kookt dan dat van de nuchtere Drent of Groninger. Hoe dan ook, coach Ivan Rudez van Donar ging deze week voorop in de strijd. In scherpe bewoordingen gaf hij er in Dagblad van het Noorden blijk van dat het zo langzamerhand wel klaar is met de strenge coronaregels ten aanzien van de topsport. Die leggen al bijna zes weken de werkweek van onder anderen de Groningse profbasketballers volledig aan banden. Ze zorgen er bovendien voor dat alle sportliefhebbers, buiten de voetbalfans, thuis nauwelijks meer een verzetje hebben in een tijd dat ze toch al aan huis gekluisterd zijn.

Nieuws

menu