Corona dwingt Stichting Eurovoetbal Groningen rentree jeugdvoetbaltoernooi Eurovoetbal met jaar uit te stellen

Het Argentijnse Boca Juniors won Eurovoetbal in 2003 en 2004. Foto: Marcel Jurian de Jong / Archief DVHN

Het befaamde internationale jeugdvoetbaltoernooi Eurovoetbal keert niet in 2022 terug van tien jaar weggeweest, maar een jaartje later. Dat heeft het bestuur van de organiserende Stichting Eurovoetbal Groningen vrijdag bekendgemaakt.

Zo’n vier maanden voor de beoogde aanvang van het toernooi, moeten grote financiële verplichtingen worden aangegaan voor reis- en verblijfskosten van de deelnemende teams, licht het stichtingsbestuur toe. Gezien de onzekerheid over de voorwaarden omtrent internationaal reizen in de komende maanden, acht het bestuur het onverantwoord deze verplichting aan te gaan.

Negatief reisadvies voor Nederland

Het bestuur wijst dat erop dat twee van de veertien ploegen die in het najaar werden vastgelegd – tien voor het jongenstoernooi (onder-18) en vier voor het toernooi voor vrouwen onder-19 - in december al afzegden vanwege het negatieve reisadvies voor Nederland.

Terugkeer in voorjaar van 2023

Voorzitter Frank de Vries benadrukt dat de organisatie met ‘onverminderd enthousiasme’ werkt aan een terugkeer van het internationale jeugdvoetbaltoernooi, dat nu in het voorjaar van 2023 zal plaatsvinden.

,,We hebben de afgelopen dagen binnen het bestuur unaniem de knoop doorgehakt om ons te richten op volgend jaar. De afgelopen dagen hebben we direct betrokkenen geïnformeerd en nu is het moment gekomen om het besluit met de buitenwereld te delen.”

Corpus den Hoorn en Esserberg

Het toernooi zou op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022, worden afgetrapt op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Op deze locatie zou vrijdag 27 mei ook de Bijzondere Eredivisie te gast zijn.

De overige wedstrijden in de categorie jongens onder-18 én de vier wedstrijden van de vrouwen onder-21 zouden vrijdag 27 en zaterdag 28 mei op Sportpark Esserberg in Haren afgewerkt worden, inclusief de finales op zaterdag 28 mei.

De laatste aflevering van Eurovoetbal, dat in 1977 het daglicht zag, was tijdens Pinksteren 2012.

Nieuws

menu