Corona slaat gaten in speelschema's amateurvoetbalclubs. Nu al meer dan 100 duels van eerste elftallen afgelast

De KNVB maakt zich nog geen zorgen over het uitspelen van competities, ondanks het hoge aantal afgelastingen. Foto: ANP

In het nieuwe voetbalseizoen zijn al 100 wedstrijden van de eerste elftallen van amateurclubs afgelast. Dat komt vooral door corona-uitbraken onder spelers van de clubs, waardoor hun elftallen niet in actie konden komen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij voetbalbond KNVB.

Wekelijks spelen zo’n 2500 eerste elftallen een wedstrijd tegen elkaar en het nieuwe seizoen is in het amateurvoetbal nu zo’n vier weken onderweg. Hoewel Nederland nog aan het begin lijkt te staan van een tweede coronagolf en de weersomstandigheden er vanaf nu ook niet beter op worden, maakt de KNVB zich nog geen zorgen over het uitspelen van de competities.

In een reactie laat de bond weten dat de meeste wedstrijden al snel weer kunnen worden ingehaald en er nog voldoende vaste inhaalweekeinden beschikbaar zijn.

Groningen en Drenthe

Ook in Groningen en Drenthe sloeg het coronavirus de afgelopen weken gaten in de speelschema’s. Zo werd het complex van MSC Meppel halsoverkop ontruimd op de wedstrijddag en gingen duels van onder meer WKE, Bargeres, VV Groningen en Be Quick 1887 niet door.

Nieuws

Meest gelezen

menu