Corona waart nog steeds rond bij ACV: ook wedstrijd tegen DOVO afgelast vanwege besmettingen in selectie van derdedivisionist uit Assen

Foto ter illustratie. Foto: Archief/ Hilbrand Dijkhuizen

Het duel tussen amateurvoetbalclubs ACV en DOVO, dat zaterdag gespeeld zou worden, is afgelast vanwege coronaperikelen. Inmiddels zijn zeker zes spelers van de Asser derdedivisionist besmet.

Daarmee speelt ACV voor de tweede opeenvolgende week niet. Vorige week werd ook al de wedstrijd tussen FC Lisse en ACV uit het programma gehaald, nadat was gebleken dat enkele spelers binnen de Asser selectie besmet waren. Andere spelers lieten zich testen en gingen enkele dagen in quarantaine.

Volgens trainer Fred de Boer, die de afgelopen week en ook deze week nog niet kon trainen met zijn selectie, is na overleg met de GGD het besluit tot afgelasting genomen. Zes spelers die behoren tot zijn keurkorps hebben inmiddels corona.

Huiswerk voor individuele trainingen

De Boer heeft, inclusief de training van dinsdagavond, al zes trainingen moeten schrappen. ,,Ik geef de spelers nu huiswerk om individueel te trainen, meer kan ik niet doen'', zegt De Boer. ,,Ik heb gevraagd of ik dan tenminste met de niet-besmette spelers mocht trainen, maar de GGD vindt het risico te groot dat spelers die wellicht nog geen symptomen hebben maar wel besmet zijn, het virus dan kunnen overdragen. Heel jammer, maar het is niet anders. Ik heb begrip voor de situatie.''

Twee spelers van de selectie zijn momenteel in afwachting van de uitslag van hun coronatest, anderen zitten nog in quarantaine of komen daar een dezer dagen uit. ,,Eentje komt woensdag uit quarantaine, een ander vrijdag. Maar weer een andere speler heeft ook nog klachten na de quarantaineperiode en die mag nu dus ook nog zijn huis nog niet uit.''

Nog steeds geen overwinning in derde divisie

ACV wacht nog steeds op de eerste overwinning in de derde divisie. De Boer baalt van de situatie. ,,Als we dan komende week weer kunnen trainen, zul je misschien wel zien dat er bij de tegenstander corona heerst. Krijgen we dat weer. Nou ja, we moeten ermee omgaan. Maar ideaal is het natuurlijk niet."

Zelf kan hij na zes geschrapte trainingen niet wachten om weer het veld op te gaan. ,,En dat geldt ook voor mijn vrouw. Die vroeg al wanneer ik eindelijk weer eens naar de training zou gaan, haha."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Coronavirus
menu