Coronageval in selectie van basketbalclub Donar, Juwann James besmet

Martiniplaza, de thuishaven van Donar. Foto: Jan Kanning

De nieuwe Donar-speler Juwann James is besmet met het coronavirus. De Amerikaan heeft nauwelijks klachten, maar werd toch positief getest.

De 33-jarige basketballer is een powerforward die bijna zijn gehele loopbaan in Zwitserland heeft gespeeld. Hij is een oude bekende van coach Ivan Rudez, die James kent van zijn tijd bij de Lions in Genève. James speelde de afgelopen jaren verder voor Union Neuchatel en Lugano Tigers. Afgelopen jaar kwam hij uit voor Fribourg Olimpic.

Quarantaine

James reisde rechtstreeks vanuit Zwitserland naar Groningen en onderging meteen een coronatest. Die was tot ieders verbazing positief. De speler gaat nu veertien dagen met zijn vrouw in quarantaine. James heeft zijn nieuwe teamgenoten en trainer nog niet ontmoet, dus de besmetting heeft geen gevolgen voor de rest van de selectie.

De speler heeft wel contact gehad met twee leden van het managementbureau van Donar. Die twee gaan uit voorzorg vier dagen in quarantaine.

Omdat de basketballer voorlopig in quarantaine moet, laat de werkvergunning ook nog eventjes op zich wachten. Daarvoor moet James namelijk lijfelijk naar de IND in Rotterdam. Dat kan voorlopig niet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Coronavirus
menu