Coureur Latifi greep net naast 'afscheidscadeau' voor Williams

Coureur Latifi greep net naast 'afscheidscadeau' voor Williams ANP

Claire Williams heeft net niet met een WK-punt afscheid kunnen nemen in de Formule 1. De teambaas van de roemruchte Formule 1-renstal leidde het team dit weekend voor de laatste keer en kreeg net geen toptiennotering bij haar laatste race. Nicholas Latifi eindigde in de chaotisch verlopen race als elfde.

"Ik ben natuurlijk zeer teleurgesteld dat ik niet in staat was om Claire en de Williams-familie dat laatste punt te geven. Dat zou een mooi afscheidscadeau voor hen zijn geweest", zei Latifi.

Het terugtreden van Williams heeft te maken met de overname van het Britse team door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital. Het vertrek van Claire Williams betekent ook een afscheid van de familie Williams van de Formule 1. Haar vader Frank Williams richtte in 1977 de gelijknamige renstal op.

"Het is voor mij de grootste eer geweest om met iedereen in ons geweldige team te werken", zei Williams. "En ik wil, namens Frank en mezelf iedereen bedanken die in het verleden en heden alles heeft gegeven voor ons team. Zij zijn de echte strijders en we wensen hen alle succes in de toekomst. Onze tijd in deze sport was een groot voorrecht, we vertrekken met zo veel herinneringen, hebben pieken en dalen meegemaakt en zullen voor altijd van de Formule 1 houden.

De renstal van Williams boekte 115 overwinningen in de Formule 1, werd negen keer wereldkampioen bij de constructeurs en werd zeven keer met een coureur wereldkampioen. De laatste keer was dat in 1997 met Jacques Villeneuve.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu