Cruzeiro met Ronaldo als eigenaar terug op hoogste niveau

Cruzeiro met Ronaldo als eigenaar terug op hoogste niveau ANP

Amper een jaar nadat Cruzeiro in handen is gekomen van de Braziliaanse oud-topvoetballer Ronaldo is de club terug op het hoogste niveau. Met een zege op Vasco da Gama (3-0) verzekerde de ploeg uit Belo Horizonte zich in het volgepakte Mineirão-stadion van promotie naar de Braziliaanse Serie A.

Eind vorig jaar nam Ronaldo voor naar verluidt zo'n 60 miljoen euro een meerderheidsbelang in Cruzeiro, de club waarbij hij op 16-jarige leeftijd debuteerde als prof. In 1994 verruilde de spits Cruzeiro voor PSV. Dat was het begin van een succesvolle en doelpuntrijke carrière in Europa, al was Ronaldo ook vaak geblesseerd. Hij werd met Brazilië twee keer wereldkampioen, in 1994 en 2002. In 1998 verloor de 'Seleção' de finale tegen gastland Frankrijk.

Toen Ronaldo vorig jaar eigenaar werd van Cruzeiro, sprak hij als doel uit om terug te keren op het hoogste niveau. "Ik ben Cruzeiro veel verschuldigd en ik wil de club terugbrengen naar waar ze hoort", zei de oud-aanvaller van onder meer FC Barcelona, Internazionale en Real Madrid en tweevoudig winnaar van de Gouden Bal (1997 en 2002). "Momenteel hebben we niets te vieren, maar we zijn heel ambitieus."

Tien maanden later kon Ronaldo wél een feestje vieren. "Dit is de kers op de taart", zei de clubeigenaar. "We gaan een paar dagen feestvieren en dan aan het komende seizoen denken."

Nieuws

menu