Cummings soleert naar ritzege in Tirreno

Cummings soleert naar ritzege in Tirreno ANP

De Britse wielrenner Steve Cummings heeft zaterdag de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De 34-jarige renner van Team Dimension Data sprong op ruim 3 kilometer van de streep in Foligno weg uit een grote groep van zo'n veertig man, met daarin de favorieten voor de eindzege. Cummings bouwde al snel een flinke voorsprong op, die hij vasthield tot aan de streep.

De langste etappe van deze Tirreno ging over over 222 kilometer, met de start in Montalto di Castro. Cummings won vorig jaar een etappe in de Tour de France. De sluwe Brit toonde zaterdag in de Italiaanse etappekoers weer eens zijn klasse. Hij handhaafde zich op de slotklim in de voorste groep en sloeg toe nadat aanvallen van onder anderen wereldkampioen Peter Sagan en Matteo Montaguti op niets waren uitgelopen.

Ruim achter Cummings won de Italiaan Salvatore Puccio van Sky de sprint van het achtervolgende groepje. Natnael Berhane, de Eritrese ploeggenoot van de Britse winnaar, werd derde. Sagan voerde op 25 seconden van Cummings de groep met favorieten aan. De Tsjechische klassementsleider Zdenek Stybar finishte als tiende en behield de blauwe leiderstrui. De renner van Etixx-QuickStep gaat sinds zijn ritzege van donderdag aan kop in de Tirreno.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu