Curaçao van Leandro en Juninho Bacuna hard onderuit tegen Canada

Leandro Bacuna scoorde maandag nog een van de goals in het met 2-1 gewonnen duel met Honduras . Foto: EPA

Curaçao won eerder deze week nog knap op bezoek bij Honduras in de CONCACAF Nations League. Donderdagavond (lokale tijd) werd de ploeg met de voormalige FC Groningen-spelers met beide benen op de grond gezet door Canada: 4-0.

Met Juriën Gaari, Cuco Martina, Gervane Kastaneer, Michaël Maria en Vurnon Anita startten er liefst vijf spelers die actief zijn op de Nederlandse velden. Daarnaast gaf bondscoach Art Langeler onder meer Eloy Room, Elson Hooi, Juninho en Leandro Bacuna een basisplaats.

Zij incasseerden na een klein halfuur de eerste treffer van sterspeler Alphonso Davies van Bayern München, die vanaf de strafschopstip raak schoot. Steven Vitória maakte voor de pauze de achterstand nog wat groter na een door Room matig verwerkte hoekschop.

In de tweede helft scoorde Davies andermaal en Lucas Cavallini bepaalde de eindstand op 4-0. Daarmee sloot Canada een roerige week op goede wijze af.

Vanwege een spelersstaking werd eerder deze week de wedstrijd tegen Panama nog afgelast. De spelers uit Canada, die ook al enkele dagen weigerden te trainen, eisten hogere beloningen. Het geschil is nog niet opgelost, maar de spelers hervatten na een gesprek met de bond de training.

Nieuws

Meest gelezen

menu