Curry schiet met scherp

Curry schiet met scherp ANP

Basketballer Stephen Curry schoot woensdagavond bij Golden State Warriors met scherp. De vedette van de NBA-kampioen tekende tegen Washington Wizards voor liefst 51 punten, waarmee hij de Warriors naar een royale overwinning leidde: 121-134. Curry schoot liefst elf driepunters binnen.

,,Alles vloog erin, ook de schoten waarvan ik dacht dat ze mis zouden gaan'', stelde de 27-jarige Amerikaan tevreden vast. ,,Dat geeft een heerlijk gevoel. Het liefst had ik nog even doorgegaan.'' Bij de Wizards blonk John Wall uit met 41 punten en tien rebounds, maar toch stond hij in de schaduw van Curry. Die bezorgde de dominante koploper van de Western Conference de 45e overwinning van het seizoen.

Cleveland Cavaliers, dat aan kop gaat in het oosten, moest een nederlaag incasseren bij Charlotte Hornets: 106-97. LeBron James maakte 23 punten, drie minder dan ploeggenoot Kyrie Irving. San Antonio Spurs zette ook de 27e thuiswedstrijd van dit seizoen in winst om. Tegen New Orleans Pelicans werd het 110-97 in het AT&T Center van San Antonio.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu