Cyril Ngonge verlaat FC Groningen en tekent contract in Italië

Cyril Ngonge na de verloren wedstrijd bij FC Utrecht.

Cyril Ngonge na de verloren wedstrijd bij FC Utrecht. Foto: ANP

Cyril Ngonge vertrekt bij FC Groningen. De club heeft een akkoord bereikt met het Italiaanse Hellas Verona, dat uitkomt in de Serie A.

FC Groningen ontvangt een bescheiden transfersom voor de 22-jarige aanvaller. Ngonge begon zijn tijd in het Noorden veelbelovend. In zijn eerste halfjaar in Groningse dienst was de Belg goed voor zeven goals onder oud-trainer Danny Buijs. Na de winterstop presteerde Ngonge beduidend minder en moest hij het vaker doen met invalbeurten.

Met de nieuwe, inmiddels ook vertrokken trainer Frank Wormuth boterde het niet. In het begin van het huidige seizoen werd de speler drie weken uit de selectie gezet, omdat hij niet zou passen binnen de normen waarmee FC Groningen werkt.

Niet in staat om te trainen

Een nieuw incident vlak voor de winterstop werd de druppel. Ngonge en Nordin Musampa waren tijdens de laatste uitloopsessie voor de vakantie volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus ‘niet in staat om te trainen’. Er zou alcohol in het spel zijn. De spelers werden weggestuurd en kregen een boete opgelegd.

Begin december maakte FC Groningen bekend dat Ngonge niet meer welkom was bij de eerste selectie en per direct mocht vertrekken. Hellas Verona biedt nu dus uitkomst.