DFB stelt Duitse bekerfinale op 4 juli vast

DFB stelt Duitse bekerfinale op 4 juli vast ANP

De Duitse voetbalbond DFB heeft de bekerfinale voor zaterdag 4 juli op het programma gezet. Dat is, als alles volgens plan verloopt, één week na het einde van de Bundesliga. De nieuwe datum van de eindstrijd in het lege Olympiastadion van Berlijn kan voor enige problemen zorgen op het gebied van de spelerscontracten. De aflopende verbintenissen hebben 30 juni als einddatum.

De halve finales Bayern München - Eintracht Frankfurt en 1. FC Saarbrücken - Bayer Leverkusen staan op dinsdag 9 en woensdag 10 juni geprogrammeerd. Dat is tussen de 30e en 31e speelronde van de Bundesliga in.

Komende zaterdag gaan de twee hoogste afdelingen van de Duitse competitie, die onder de DFL vallen, weer van start. Dat gebeurt zonder publiek op de tribunes. De Bundesliga is de eerste grote competitie in Europa waarin weer gevoetbald gaat worden, nadat vrijwel de hele voetbalwereld in maart tot stilstand was gekomen vanwege het coronavirus.

De DFB besloot maandag tijdens een vergadering de competitie in de derde Bundesliga op 26 mei te hervatten, mits de autoriteiten daarmee instemmen. Ook is het de bedoeling om tegen die tijd de Duitse vrouwencompetitie weer op te pakken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu