DOS'46 zet gepromoveerd Groen Geel zonder veel moeite opzij bij start Korfbal League

Nienke Hintzbergen

De korfballers van DOS’46 zijn zaterdagavond de zaalcompetitie in de Korfbal League goed gestart. Zonder echt briljant te spelen werd in Nijeveen Groen Geel met 26-15 verslagen.

Het gepromoveerde Groen Geel uit Wormer bleek in de eerste wedstrijd op het hoogste niveau een maatje te klein voor het thuisspelende DOS’46. Alleen in de eerste helft konden de bezoekers nog enigszins in het spoor blijven van de Drenten, die het vizier niet altijd op scherp hadden staan. Bij rust leidde DOS’46 met 11-8, zodat Groen Geel nog op een stuntje mocht hopen.

Minder belopen

Die kwam er echter voor zo’n achthonderd toeschouwers in sporthal De Eendracht niet. De spelers van DOS’46 staken in de rust de koppen bijeen en besloten het tempo nog wat op te hogen. Groen Geel kon het steeds minder belopen en zag de thuisploeg steeds meer afstand nemen wat de score betreft. Toen ook de vrouwen van DOS’46 begonnen te scoren kwam een grote overwinning steeds dichterbij.

Weinig zoden aan de dijk

Groen Geel deed af en toe wat terug, maar het zette allemaal te weinig zoden aan de dijk om het uiteindelijke 26-15 verlies te voorkomen. Nienke Hintzbergen, die pas na rust het midden van de korf vond, maakte vijf doelpunten. Dat deed namens de thuisploeg ook Jelmer Jonker.

Fenna de Jong

Het team van coach Pascal Zegwaard moest het doen zonder basisspeelster Fenna de Jong. De 24-jarige inwoonster van Zutphen scheurde in een oefenwedstrijd voor aanvang van de zaalcompetitie haar achillespees af en zat noogedwongen met haar been omhoog en haar krukken bij de hand langs de kant. Ze werd in Amsterdam geopereerd en zal het zaalseizoen moeten missen.

De Jong werd in het veld vervangen door eerst Marieke Klaver en later Fardau de Boer, die dat goed deden. Komende zaterdag staat in Amsterdam voor DOS’46 een uitduel tegen Blauw-Wit op het programma.

Nieuws

menu