Dagblad van het Noorden verslaat alle wedstrijden in het amateurvoetbal met een robot. 'Steuntje in de rug'

DVHN en LC gaan amateurvoetbal brengen met robot ANP

Dagblad van het Noorden (DVHN) en de Leeuwarder Courant (LC) gaan komend seizoen alle amateurvoetbalwedstrijden verslaan. Dat kan omdat ze een tekstrobot gaan gebruiken en ook hulp krijgen van coaches langs het veld. De dagbladen hopen hiermee de amateurcompetities een steuntje in de rug te geven.

In Noord-Nederland worden in een gemiddeld seizoen 60.000 voetbalwedstrijden gespeeld, becijferen de dagbladen. De tekstrobot zet de uitslagen, rangen en standen van al deze wedstrijden automatisch om in een artikel. Ook kunnen coaches zich aanmelden en direct na de wedstrijd een evaluatie sturen via hun mobiele telefoon.

'Podium voor álle amateurvoetbalwedstrijden'

Ard Boer is product manager Sport van NDC mediagroep, waar Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant onderdeel van uitmaken. Boer is enthousiast over deze vorm van robotjournalistiek.

,,Sport is een belangrijke pijler in onze nieuwsvoorziening. Wij zien hartstochtelijk uit naar een herstart van het amateurvoetbal waar corona geen roet meer in het eten kan gooien. Dit ondersteunen we graag door te laten zien dat wij álle amateurwedstrijden het podium gaan geven dat ze verdienen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu