Dagvaardingen Cambuur en De Graafschap de deur uit

Dagvaardingen Cambuur en De Graafschap de deur uit ANP

Eerstedivisieclubs SC Cambuur en De Graafschap zijn de spoedprocedure gestart om alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen. Hun advocaat Dolf Segaar heeft de dagvaarding naar de rechtbank gestuurd. Als de zittingsdatum voor het kort geding bekend is, zal hij de KNVB dagvaarden. "Normaal is dat is ergens in de komende twee weken", aldus de advocaat.

Inzet van het kort geding is allereerst de vernietiging van het huidige besluit om geen promotie en degradatie toe te passen in de afgebroken competitie. "We willen via de rechter gedaan krijgen dat de KNVB een besluit neemt waarbij Cambuur en De Graafschap wel promoveren", zegt Segaar. Een eredivisie met twintig clubs is dan het logische gevolg.

De advocaat hoopt eigenlijk dat een rechtsgang niet nodig is en probeert de clubs ook te helpen bij het beleggen van een ledenvergadering van de sectie betaald voetbal. Daar kunnen de clubs de bond bewegen een andere besluit te nemen. Als de KNVB niet zelf een ledenvergadering belegt, kan zo'n bijeenkomst er ook komen als minimaal vier clubs daartoe oproepen.

Nieuws

Meest gelezen

menu