Dalglish na corona-opname weer uit het ziekenhuis

Dalglish na corona-opname weer uit het ziekenhuis ANP

Sir Kenny Dalglish heeft het ziekenhuis al weer verlaten. De 69-jarige Schot, clubicoon van Liverpool, meldde zich daar woensdag voor een behandeling aan galstenen. Dalglish werd echter positief getest op het coronavirus, hoewel hij niet de symptomen vertoonde van Covid-19.

De Schotse oud-aanvaller moest uit voorzorg enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Hij mocht zaterdag weer naar huis, vertelt Dalglish in de Schotse krant The Sunday Post. "De mensen zullen denken dat ik vanwege mijn naam de beste zorg kreeg, maar iedere patiënt krijgt de beste zorg van de NHS", zegt Dalglish, die nu voorlopig samen met zijn vrouw in thuisisolatie zit. "We mogen heel dankbaar zijn met al die mensen van de nationale gezondheidszorg. Ik wens ze allemaal het beste, ze werken zo hard om ons hier doorheen te helpen."

'King Kenny' deed op de website van Liverpool ook een oproep aan alle Britten. "Ik weet dat de zon schijnt, maar ik verzoek jullie om thuis te blijven en de voorschriften van de overheid te volgen. Dat is de beste manier om voor elkaar te zorgen in deze tijd." Dalglish sloot zich daarmee aan bij de boodschap die alle clubs uit de Premier League aan hun fans deden: 'blijf thuis, red levens'.

De Schot won als speler drie keer de Europa Cup 1 met Liverpool. Als trainer leidde hij de 'Reds' drie keer naar de landstitel, voor het laatst in 1990. Sindsdien is Liverpool niet meer kampioen geworden. Dit seizoen staat de ploeg van onder anderen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum ver voor op de rest, maar onduidelijk is of de Premier League nog wel kan worden uitgespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu