Dammers Hoogeveen eindigen ondanks nederlaag in laatste speelronde in linker rijtje

 Ereklasser Hoogeveen put uit een groeiend reservoir van jeugdspelers, waarvan de 16-jarige Roland Kreeft, hier rechts op de foto in actie tegen Hijken routinier Jan Ekke de Vries, met elf punten uit tien partijen definitief doorbrak.

Ereklasser Hoogeveen put uit een groeiend reservoir van jeugdspelers, waarvan de 16-jarige Roland Kreeft, hier rechts op de foto in actie tegen Hijken routinier Jan Ekke de Vries, met elf punten uit tien partijen definitief doorbrak. Foto: Zainal Palmans

In de ereklasse dammen leverden behalve runner-up Hijken DTC ook de buren uit Hoogeveen een prima prestatie door ondanks een 11-9 nederlaag in de slotronde tegen het voor overleving vechtende Arnhem in het linker rijtje op de zesde stek te finishen .

Het voor dambegrippen piepjonge team van Hoogeveen had zich voor het eerst in vijf jaar ereklasse al in de voorlaatste ronde in veiligheid geschoven. En dat was aan het spel te merken, want tegen Arnhem, dat alle verloven had ingetrokken in de jacht op lijfsbehoud, liep Hoogeveen voortdurend achter de feiten aan.

Frivole aanpak

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's