Danny van der Tuuk uit Assen wordt wielerprof bij Spaanse Kern Pharma

Danny van der Tuuk uit Assen op kop van de grote kopgroep in Olympia's Tour. Foto: Rudie Ottens / archief DVHN

Danny van der Tuuk (21) rijdt de komende twee jaren als prof bij het Spaanse Pro Team Kern Pharma. Daarmee komt de renner uit Assen uit op één niveau onder de WorldTour. De Drentse coureur had al een contract voor 2021 bij het continentale Metec-TKH, waar hij vanaf 2018 rijdt, maar krijgt van zijn team alle ruimte om te gaan koersen op een niveau hoger.

„Als lichte renner kom ik goed in de lange beklimmingen tot mijn recht” zegt Van der Tuuk. „In Nederland rijd je meestal op het vlakke, maar daardoor kan ik me wel goed handhaven in een peloton. Ik heb veel tijd op mijn tijdritfiets doorgebracht, omdat ik mezelf als klassementrenner wil laten zien. Het programma van Equipo Kern Pharma is ideaal om mezelf verder te ontwikkelen.’’

..Het zal aanpassen worden op een hoger niveau, maar ik wil me wel direct laten zien. Hopelijk treed ik ooit in de voetsporen van mijn idool Vincenzo Nibali, als Nederlander kijk ik ook op tegen een renner als Wilco Kelderman.”

Talentenfabriek Metec-TKH

Zijn huidige team Metec-TKH zegt trots te zijn op het doorstromen van een renner naar de profrangen. “Wij verlenen alle medewerking” aldus manager Michel Megens, die weet dat Van der Tuuk is ontdekt door het vele trainen op Spaanse wegen. De ploeg zag ook oud-renners David Dekker – zoon van de Drentse oud-prof Erik – en Lars van den Berg al doorstromen naar de profsteams Jumbo-Visma en FDJ. Danny’s broer Axel rijdt bij het opleidingsteam van Jumbo-Visma.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu