Darter Klaasen plaatst extra camera na beschuldiging valsspelen

Darter Klaasen plaatst extra camera na beschuldiging valsspelen ANP

Darter Jelle Klaasen heeft een extra camera op zijn dartsbord gericht om zijn verrichtingen in het onlinetoernooi van de profbond PDC vast te leggen. De Brabantse voormalig wereldkampioen van de BDO kondigde zijn actie aan op Twitter nadat hij van valsspelen was beticht tijdens de wedstrijden van donderdag.

Klaasen plaatste zich voor de eindfase van de PDC Home Tour door zijn groep te winnen. Hij versloeg onder anderen de Noord-Ier Gavin Carlin en de Duitser Gabriel Clemens. In zijn partij tegen Clemens zou Klaasen een pijl hebben meegeteld die buiten het vak was geland en dat leverde hem veel negatieve reacties op social media op.

"Ik ben teleurgesteld dat mensen denken dat ik vals heb gespeeld bij die 70-finish. De punten van mijn pijlen zijn lang en het beeld is wazig door de livestream, maar ik kan jullie garanderen dat de pijl in het hoekje van de dubbel zat", liet Klaasen weten op Twitter.

Hij voegde er later aan toe dat hij een extra camera op zijn bord zal richten. "Zodat ik alles voor mezelf kan opnemen en extra beeldmateriaal heb dat extra scherp zal zijn haha. Misschien een goede tip voor iedereen die darts online speelt "

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu