Davids ziet Telstar winnen bij FC Eindhoven

Davids ziet Telstar winnen bij FC Eindhoven ANP

Met Edgar Davids voor het eerst als assistent op de bank naast hoofdtrainer Andries Jonker heeft Telstar in de Keuken Kampioen Divisie een overwinning geboekt bij FC Eindhoven. De Noord-Hollandse club gaf in de eerste minuten na rust een voorsprong uit handen, maar trok de wedstrijd in het laatste half uur alsnog naar zich toe via twee doelpunten van Shayne Pattynama: 2-3.

Ilias Bronkhorst zette Telstar na een half uur op voorsprong in het Jan Louwers-stadion. De gelegenheidsspits van de 'Witte Leeuwen' was vorige week bij de start van het seizoen tegen FC Volendam (2-2) al twee keer trefzeker. Eindhoven, de club van trainer Ernie Brandts, zette aan het begin van de tweede helft de achterstand om in een voorsprong door doelpunten van Hugo Botermans en Kaj de Rooij. Dankzij twee goals van Pattynama nam Telstar toch de zege mee naar huis.

Naast het 'debuut' van 74-voudig international Davids was er nog een primeur in Eindhoven. Shona Shukrula fungeerde als vierde official en werd daarmee de eerste vrouw die deze functie bekleedde in het betaalde voetbal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu