De Bakker in actie op openingsdag Ahoy

De Bakker in actie op openingsdag Ahoy ANP

Thiemo de Bakker komt op de openingsdag van het ABN AMRO World Tennis Tournament als eerste Nederlander in actie. De 27-jarige Westlander opent het avondprogramma in Ahoy tegen Borna Coric uit Kroatië. Dat maakte de organisatie zondag bekend.

Het Nederlandse ATP-toernooi wordt maandag om 11.00 uur geopend door twee Tsjechen, Lukas Rosol en Jiri Vesely. De als tweede geplaatste Kroaat Marin Cilic komt maandag ook in actie op de hardcourtbaan in het Rotterdamse sportpaleis.

De Bakker heeft net als Robin Haase van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard gekregen voor het ABN AMRO-toernooi. Hij arriveerde zondag in Rotterdam, nadat hij een dag eerder met Haase had verloren in de halve finales van het dubbel in Sofia. ,,Coric is een goede speler, maar ik ben tevreden met de loting'', zei De Bakker.

Na het geblesseerd afhaken van Roger Federer voert Richard Gasquet het deelnemersveld in Ahoy aan. De Fransman is in vorm, bewees hij zondag door het ATP-toernooi van Montpellier te winnen. De Spanjaard Roberto Bautista komt met winst van het toernooi in Sofia naar Rotterdam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu