De Boer en Stam mogen voorzichtig aan het werk in de VS

De Boer en Stam mogen voorzichtig aan het werk in de VS ANP

De Amerikaanse voetbalclubs mogen in kleine groepjes gaan trainen. De organisatie van de Major League Soccer (MLS) heeft daar toestemming voor gegeven. Maximaal zes spelers mogen tegelijk op een veld staan. Ze moeten onderling minimaal 3 meter afstand houden.

De Amerikaanse competitie was pas twee speelrondes onderweg toen de MLS werd stilgelegd vanwege het coronavirus. Begin deze maand mochten de clubs hun complex weer openstellen voor individuele trainingen. Nu zijn ook sessies in kleine groepen toegestaan. De trainers moeten mondkapjes dragen en mogen alleen langs de rand van het veld staan.

Met Frank de Boer (Atlanta United) en de onlangs aangestelde Jaap Stam (FC Cincinnati) werken er twee Nederlandse trainers in de MLS. Stam, die bij Cincinnati de beschikking heeft over onder anderen Maikel van der Werff, Siem de Jong en Jürgen Locadia, vertelde vorige week bij zijn onlinepresentatie dat het nog onduidelijk is wanneer hij naar de VS kan vliegen. De Amerikanen hebben plannen om de competitie komende maand te hervatten op een afgezonderd resort in Disney World in Orlando.

Nieuws

Meest gelezen

menu