De Bruyne tien weken uitgeschakeld

De Bruyne tien weken uitgeschakeld ANP

Manchester City moet het circa tien weken stellen zonder Kevin De Bruyne. De aanvallende middenvelder heeft een scheurtje in een enkel- en knieband opgelopen. De Belgische spelbepaler liet de dubbele blessure woensdagavond op in de bekerwedstrijd tegen Everton (3-1) vlak voor tijd.

,,Ik kom net terug van de specialist. Ik ben ongeveer tien weken uitgeschakeld'', liet De Bruyne donderdagavond weten. Eerder op de avond had zijn manager al bekendgemaakt dat zijn vertrouweling minimaal zes weken uit de roulatie zou zijn.

Manchester City betaalde afgelopen zomer een slordige 75 miljoen euro om de Belgische international over te nemen van VfL Wolfsburg. Als invaller was De Bruyne woensdag beslissend in de halve finale van de League Cup tegen Everton. Hij maakte zelf de 2-1 en bereidde de derde treffer van Sergio Agüero voor.

Wedstrijden

De Bruyne mist de komende periode onder meer de wedstrijden tegen Dinamo Kiev in de Champions League en de bekerfinale tegen Liverpool op Wembley op 28 februari. ,,Dat is natuurlijk jammer, maar Kevin zou Kevin niet zijn als hij nu al niet zou denken aan zijn mogelijke rentree'', gaf zijn manager te kennen.

Ook in België werd bedroefd gereageerd op de ernstige blessure bij De Bruyne. Hij is een belangrijke pion in de nationale ploeg, die bij het EK komende zomer in Frankrijk een hoofdrol moet gaan vervullen. ,,Over het EK praten we nu voorlopig niet'', zei zijn manager.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu